Getresponse hírlevélküldő – a profik eszköze
Getresponse hírlevélküldőrrendszer – az eszköz amire szükséged van a sikerhez

 

Aki az online világban jelen van az tudja, hogy hírlevélküldő nélkül egyszerűen halál a munka. Teljesen egyszerűen, ha valaki nem dolgozik hírlevél rendszerrel – foglalkozzon bármivel is – nem fog sikereket elérni, pláne akkor, ha értékesítésre adja a fejét.
Az előző cikkben, amiben az értékesítési csatornáról  beszéltem, tudhatod, hogy a második legfontosabb eszköz a kezedben egy hírlevélküldő rendszer. Nos íme az egyik legjobb, amit a profik is használnak.

Megmondom őszintén a magyar piaci szereplők közül kevéssel próbálkoztam, így nem is kimondottan szeretnék velük sokat foglalkozni, mert nem sok tapasztalatom van, de azt láttam már nagyon régen, hogy ha valaki minőséget akar kiadni a keze közül, és ráadásul hatékony akar lenni, akkor a magyar eszközrendszerek nem nyújtanak akkora szabadságot, mint a globális piaci hírlevélküldő rendszerek.

Persze ezzel lehet vitába szállni és bátorítalak is rá a komment mezőben –  ha más rendszert használsz, az még nem jelenti azt, hogy rossz is lenne. De írd meg neked melyik az ami bejön és miért.

Én eddig a Listamester levelező rendszerét használtam, de az elmúlt időben egyre furábban viselkedett. A beállított hírleveleim közül eltűntek a levelek, a még ki nem küldött levelek statisztikájánál több tíz, több száz kiküldési számadat jelent meg, amire én elsőre azt hittem, hogy én bénáztam valamit, de rá kellett jönnöm, hogy ez bizony nem így van.

Mivel én online marketingben dolgozom, ezért nekem alapkövetelmény a hatékony hírlevélküldő rendszer. Ha jól akarom csinálni akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy hibás eszközzel dolgozzak. A vásárlóim és az üzleti partnereim sem néznék jó szemmel.

Elkezdtem hát keresgélni először magyar piacon, de gyorsan áttértem a globális piacra, mert ott is dolgozni akarok és ahhoz nem elegendőek egy 10 milliós piac eszközei.

Elsőnek a legtöbbet az ember arcába, majdhogynem belerobbanó rendszert, az Aweber-t néztem meg közelebbről. Nekem, hogy megmondjam őszintén nem jött be.

Felhasználását tekintve nehézkes és még a kipróbálásért is fizetni kell. Jó oké nem nagy összeget, de akkor is.

Sokáig szemeztem az iContact-al, de a szponzorom az Empower Network-nél azt javasolta, hogy érdemesebb a Getresponse-t használni, főleg, mert csapat szinten és globálisan is nagyon hatékonyan tudunk együtt dolgozni.

És tényleg. Brutális, hogy egy 10 perc munkával készen van egy komplett angol nyelvű hírlevélrendszerem, amivel hatékonyan tudod dolgozni, világpiacon, úgy, hogy nem tudok tökéletesen angolul.

Menjünk egy kicsit bele a részletekbe, miért is kell neked is használnod a Getresponse hírlevélküldő rendszerét.

 

Magát a Getresponse-t az első 30 nap alatt ingyenesen tudod használni. Teljes rendszert tudsz használni, szóval nincs megkötés.

Kattints ide ha elakarod kezdetni—> 30 nap ingyenes használat

Getresponse 30 napos ingyenes kipróbálás
Getresponse 30 napos ingyenes kipróbálás

 

Magáról a regisztrációról itt van egy rövid segédvideó:

 

Hiszed vagy sem, a megerősítő email rögtön azután érkezett meg, hogy a videó elkészült szóval a lenti képen láthatod mit fogsz kapni a megerősítő email-ben. 🙂

Getresponse megerősítő email. Kattitns a kék gombra és kész :)
Getresponse megerősítő email. Kattints a kék gombra és kész 🙂

Ettől a lépéstől kezdve a kis játszóteret most már elfoglalhatod. Mit kapsz a Getresponse-ban a regisztrációt követően?

  • Készíthetsz HTML alapú hírleveleket, kész sablonok alapján vagy te is tervezhetsz magadnak
  • Saját Capture Page (elkapó) oldalakat készíthetsz
  • Részletes elemezés, analitikai a kiküldött hírleveleidről. Ki, mikor, mit nyitott meg leveledben. Elképesztően klassz megoldás!!!!
  • A megírt leveledet képes vagy spam tesztelni, mielőtt kiküldenéd. Ezért is nagy az átjutási aránya az email rendszereken 99,5%
  • Okostelefonról is képes vagy hírlevelet küldeni. Kipróbáltam működik 🙂
  • A meglévő email listádat könnyedén tudod importálni a rendszerbe.

 

Getresponse hírlevélküldő – kampány készítés

 

Ez a lépés nagyon egyszerű és felettébb megkönnyíti egy apró rendszerszintű módszer. Ez tulajdonképpen annyi, hogy a Getresponse hírlevélküldő egy helyen tárolja a felhasználók összes kampányát.

A saját kampány elkészítés nem nagy ördöngösség, csupán arra kell figyelni, hogy olyan nevet válassz, amit nem használtak előtte. Persze ezt csak akkor tudod meg amikor beírod a leendő kampányod nevét és ha nem dob fel hibaüzenetet a rendszer, akkor nagy valószínűség szerint sikeresen létre tudod hozni a kívánt kampányt.

A kampányod nevének megadása kapcsán erre legyél figyelmes:

  • csak kisbetűket használhatsz és számokat is beleírhatsz
  • minimum 3, maximum 64 karakter lehet és a névben szereplő szavak között csak alsó vonást használhatsz elválasztásként.

Ha esetleg már meglévő nevet használsz, mondjuk proba vagy teszt névvel, ami azért a 30 napos próbaverzióknál előfordulhat, akkor a rendszer kiírja, hogy:

ERROR:  Such campaign name already exists in GetResponse database. Please choose a different name.

Magyarán a név már szerepel a Getresponse adatbázisában, így választanod kell egy másikat.

Nagyon fontos, hogy ha bármit is csinálsz, legyen akár az valamilyen beállítás vagy a kampányon belüli autoresponder hozzárendelés, törlés, változtatás, FONTOS, hogy a legördülő menüben mindig az a kampány legyen kiválasztva, amivel dolgozol.

El lehet követni azt a bakit, hogy másik kampányt választasz ki és ahhoz csatolsz hozzá nem kívánt dolgokat. Tapasztalat, de szerencsére a Getresponse van annyira rugalmas, hogy nem kell sok mindent változtatnod és gyorsan ki tudod javítani a hibákat.

 

Hírlevélküldés a Getresponse rendszerével

 

Nos ez a  téma azoknak fog tetszeni, akik tényleg egyediek akarnak lenni és nem akarnak csak sima sablon email-eket írogatni. A rendszer rengeteg egyénre szabható eszközt biztosít arra, hogy kiéld a kreatív energiáidat.

Rengeteg előre legyártott szebbnél-szebb sablonok, különböző oszlopelrendezés, drag and drop rendszer, amivel könnyedén percek alatt összedobhatsz egy hírlevelet vagy többet is hiszen el is mentheted a kialakított sablonodat, így bármikor újrahasználhatod.

Ahogy a hírlevélküldő rendszerektől megszokhattad, itt is van lehetőség egyéni, személyre szabott mezők beiktatására. Jó példa erre az amikor szeretnéd megszólítani a hírleveleidre feliratkozott embert a saját nevével.

Ha réspiacnak kommunikálunk fontos a személyre szabottság!

Ez a videó betekintést enged abba, hogy milyen egyszerű és könnyű létrehozni hírleveleket a Getresponse-on belül.

 

Elemezd a hatékonyságod – Getresponse email analitika

 

Személy szerint nekem ez a vesszőparipám. A hálózatépítésben legtöbbször az ember nem kap visszajelzést, hogy bármit amit csinál hatékonyan teszi-e. Belelépünk a mókuskerékbe és sokszor azt sem tudjuk jófelé haladunk-e.

Lényeges elem az üzletépítésben, – legyen szó bármilyen üzletről – hogy tudjuk, hogy merre tartunk és ha nem jó amit csinálunk elemezzük ki hol a hiba, hogy kijavíthassuk. Ez a funkció tökéletes módon bele van építve a “Getresponse hírlevélküldő” rendszerbe.

Persze tudom, hogy más rendszerben is benne van, főleg az angol nyelvterületen tevékenykedőkben, de más alapbeállításaiban is nagyon kényelmes dolga van a felhasználónak.

A Getresponse hírlevélküldő email elemzési funkciója. Elég szép számok nemde?
A Getresponse hírlevélküldő email elemzési funkciója. Elég szép számok nemde?

 

Bármelyik leveledet megtudod nézni részletes elemzésfunkciókkal, kinyitotta meg a leveled, a leveledben található linkekre rákattintottak-e és ha igen akkor ki volt az, sőt még ki is tudod őket választani és külön tudsz nekik írni email. Ha réspiacnak kommunikálsz (remélem azt teszed), akkor ezzel a funkcióval nagyon szépen ki tudod szűrni, hogy ki az, aki megmozdul az esetleges felhívásaidra, lehet akár az regisztráció vagy vásárlásra buzdítás vagy bármi más.

Be tudsz állítani külön célokat, követőkódokkal amiket eltudsz helyezni mondjuk a feliratkozás utáni köszönő oldaladban.

Ha téged érdekel, hogy a leveleidet milyen platformon vagy eszközön nyitották meg arra is lehetőséged van, hiszen az elemzés funkció erre is ki tud térni. Így soha nem maradsz le arról, hogy ha fejleszteni szeretnéd mondjuk a reszponzív email kampányaidat, akkor nem kell a nulláról honnan kiindulnod, mert lesz bőven adatod ehhez is.

Email kliensek és platformok ahol megnyitották a leveleid
Email kliensek és platformok ahol megnyitották a leveleid

 

Nyomon követheted a feliratkozásokat időbeli elosztásban is. Hogy ez miért jó?

Tegyük fel éppen egy kampányt folytatsz, aminek az egyik lépése a feliratkozás hozzád, további információkért. Eltervezted, hogy naponta mondjuk 70-80 feliratkozót vársz, de nem jön össze valami miatt. Itt ki tudod deríteni, hogy hol iratkoztak fel hozzád a legtöbben és hol kevésbé, így a hatékonyságod nagyban megkönnyíti, ha nem egy gyengébb feliratkozói rendszert próbálsz meg erőltetni, hanem azt, ami magasabb konverzióval (több feliratkozóval) segít téged. Ja és igen, azt is megtudod nézni, hogy helyileg honnan iratkoztak fel hozzád.

Feliratkozóid, hol, mikor és honnan.
Feliratkozóid, hol, mikor és honnan.

 

Ha kérdőíveket akarsz létrehozni és szeretnéd megkérdeni a feliratkozóidat bármilyen témában, akkor erre is lehetőséged van. Persze részletes elemzés funkciókkal.

 

Getresponse hírlevélküldő – feliratkozó panel létrehozás

 

Ha van már elkapó oldalad van landing page-ed, akkor a Getresponse összekapcsolása egyáltalán nem fog nehézséget okozni. Mint mindet a feliratkozói form-ot is teljes mértékben személyre szabhatod, de választhatsz a meglévő kategóriák szerinti listából is.

A rendszer tökéletesen kezeli a magyar ékezetes karaktereket, így nem kell amiatt aggódnod, hogy fura behelyettesített karakterekkel fog majd találkozni a látogatód az oldaladon. Elmentés után bármikor előhívhatod és változtathatsz a beállításokon. Ha készen vagy, beállíthatsz előre elkészített köszönő oldalt vagy hagyhatod akár a getresponse gyáribeállításait is.

A lustább érdeklődőket is tudod aktivizálni a Facebook profillal való bejelentkezéssel. Itt ha elkészíted a feliratkozó formulát, akkor fog működni, ha az látogatód be van jelentkezve a Facebook profiljába. A végső simítások után a rendszer generál neked script kódot és HTML kódot, amit be tudsz illeszteni, akár a WordPress vagy más oldalad oldalsávjára.

Az igazán szuper interneten tevékenykedők a Facebook az üzleti oldalukkal is összekapcsolhatják a rendszerüket, így bármikor elérhetik a közösségüket is.

Getresponse feliratkozási formula - ahogy Te szeretnéd
Getresponse feliratkozási formula – ahogy Te szeretnéd
Getresponse feliratkozási formula végső lépések
Getresponse feliratkozási formula végső lépések

 

Getresponse hírlevélküldő – bónusz Landing page készítő

 

Noha ez a  funkció bétaverzió, őszintén szólva nem tudom miért. Tökéletesen működik és jól használható. Ha interneten dolgozol akkor tudod, hogy szükséged van legalább egy capture page vagy landing page-re ahhoz, hogy az érdeklődőidet további információval és ajánlatokkal segítsd. Tudja ezt a Getresponse hírlevélküldő rendszere is, és ezért építettek bele a rendszerbe egy landing page készítő rendszert. Megmutatom hogyan is néz ki, persze csak ízelítőként. 🙂

A kezelőfelület ugyanolyan, mint a hírlevélszerkesztésnél. Választhatsz már eleve legyártott könyvtárból témák szerinti csoportosításból vagy akár csinálhatsz magadnak is ha úgy tartja kedved. Létrehozhatsz köszönő oldalakat, feliratkozó oldalakat, sales page-eket, letöltési odalakat, bemutatkozó vagy promotáló oldalakat.

A rendszer elképesztően egyszerűen működik. Rákattintasz és kivehetsz hozzátehetsz, átírhatsz és törölhetsz pusztán néhány kattintással. Lehetőséged van több variációt is csinálni így bármikor, ha tesztelni szeretnél egy ötletet, szabadon megteheted. Tűéles, teljes képernyős képek, ahogy a profik csinálják.

 

Getresponse landing page -Egyszerűen nagyszerű
Getresponse landing page -Egyszerűen nagyszerű

Az elkészül landing page-nak keresőoptimalizálási információkat is meg tudsz adni, ami segíti a hatékonyságodat. Előnézeti képben megtudod nézni hogyan fog kinézni az oldalad a mobilplatformokon. Ha meg van az alkotásod, akkor saját domain-hez is tudod kapcsolni vagy hagyhatod Getresponse domainhez is kapcsolva.

 

Getresponse hírlevélküldő – csomagdíjak

 

A Getresponse rendszere feliratkozók száma alapján alakított ki csomagokat. Én személy szerint azt mondom – márcsak a rendszer rengeteg funkciója miatt is – hogy borzasztóan olcsó csomagárakról beszélünk. Kattints ide, és rendeled meg bármelyik csomagot vagy próbáld ki a 30 napos próbaverziót!

Getresponse csomagárak
Getresponse csomagárak

 

Getresponse összegzés

 

Rengeteg szolgáltatás van a piacon és néha az ember tényleg nem tudja, hogy mit válasszon a sok ajánlat közepette, de meggyőződésem, hogy a Getresponse a legjobb választás annak, aki hatékonyan akar dolgozni az interneten.

Ár-érték arányban biztosan. Amikor elkezdtem használni, én csak annyit akartam, hogy biztosan elérjen a levelem feliratkozottakhoz és mérni tudjam az eredményeim. Nos ennél, azért jóval több mindent kaptam és kapsz te is.

Hatalmas könnyebbség, hogy aki nem tud angolul vagy nagyon keveset ért hozzá, az is szuper eredményeket érhet el. Egyszerűen könnyű használni és ezt egyáltalán nem bonyolítja az angol nyelvezet. De ha esetleg megakadnál, rengeteg hasznos leírást és videós tananyagot kapsz a háttérben a cégtől hozzáértő marketing szakemberektől. Csak nézed és csinálod ennyire egyszerű.

Azt javaslom, ha tényleg komolyan érdekel az, hogy az üzleted fellendítsd a hírlevélküldésben is, akkor kattints ide és kezd el a 30 napos próbaverziót.


Online hálózatépítés sikeresen!

Bevált módszerek, eszközök, tanácsok azoknak akik sikerrel akarnak üzlete építeni a neten. Add meg a neved és az email címed, hogy ne maradsz semmiről!

privacy Az adataid Nálam biztonságban vannak!


Tetszett a bejegyzés?

Oszd meg a Facebook-on, vagy ha van valamilyen kérdésed észrevételed tedd fel bátran a hozzászólás mezőben.


Have any Question or Comment?

5 comments on “Getresponse hírlevélküldő – a profik eszköze

Nagyon hasznos dolog szerintem én fél éve vagyok az Enpower Network tagja. Lelkes nebulóként nagy örömömre szolgàl hogy a Getresponse rendszert hasznàlhatom a listàm utànkövetéséhez. Màr most elmondhatom, hogy bànom azt az időszakot mikor excel tàblàzatba gyűjtöttem az e-mail címeket és nem hasznàltam profi levelezőrendszert. Mi történt azóta ? Eltüntek az e-mail címek mivel formàztam a gépem. Egyszóval nem volt biztonsàgos tàrhelyem. Még 1 dolog hogy rengeteg statisztika adatot làtok , megnyitàsi ,àtkattintàsi statisztikàt .Egyszóval nagyszerű csak ajànlani tudom 🙂 🙂 Remek

ui:Remek bejegyzés teljesen jól elmagyaràzod Teljes tiszteletem 🙂

Reply
Földi Ibolya

Üdvözlöm! Én felíratkoztam tegnap a hírlevélre.Kérdésem, hogy kell-e kapnom, megerősítő emailt, mert nem kaptam ilyet.Egyébként nagyon hasznosnak tartom a honlap tartalmát.
Várom a hírleveleket!
Üdv:Ibolya

Reply

Kedves Ibolya!
Nem kell megerősítő emailt kapni. Nem állítottam be ezt a funkciót. Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat, ha bármilyen kérdése lenn tegye fel bátran itt a komment mezőben szívesen válaszolok rá 🙂

Reply

Az abszolút kezdőknek és az angolul nem tudóknak milyen segítsége van a Getresponse rendszer használatához?
Üdv Géza

Reply

Kedves Géza!

A Getresponse használatához segédanyagokat készítettem videó anyagok formájában. Maga a rendszer elsőre átláthatatlannak tűnhet, de ez csak azért van így mert egyrészt angol nyelvű, másrészt valószínűleg sokan még nem használtak ehhez hasonló rendszert. Én azt szoktam javasolni, hogy úgy tanulja az ember ha csinálja – legyen szó bármiről is. Nyilván a videós segédletek sok támaszt adnak, de a Getresponse rendszerét is gyorsan fejlesztik így mindenképpen fontos a saját kreativitás is.

Remélem tudtam segíteni.

Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. Részletek...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás