Ott akarok lenni a Google-ban! – a két legfontosabb lépés a SEO-ban!Ha a feltett szándékod, hogy az internetes keresőkben az első helyen legyél a blogoddal, vagy a honlapoddal, megoldható, de tudnod kell néhány alaplépést, amiben nem az első helyen áll a kulcsszókutatás. Van egy kevéssé ismert, de tulajdonképpen a legfontosabb lépés, amivel sokan már a kezdetekkor zátonyra futtatják a blogjukat, ha nem alkalmazzák.

Kulcsszókutatás – alaplépések lefektetése

 

Minden hatékony munka az alapok lefektetésénél kezdődik. A házakat is az alapoknál kezdik el építeni, így nem várható el kevesebb sem az te SEO tevékenységeddel kapcsolatban. Ebben a cikkben sok hasznos és mindenképpen alaplépéssel fogsz találkozni, de ezek semmit sem érnek, ha nem alkalmazod őket. A kulcsszókutatás sokak szerint az első lépés a sikeres keresőoptimalizáláshoz, de van egy 0. lépés, amivel még a sikeresnek hitt kulcsszókutatás is csak haszontalan időpocsékolás lesz.

 

Kulcsszókutatás alapok: mit találsz ebben a cikkben?

Kattints az alábbi linkekre és az oldal rögvest odaugrik Neked.

1. Kulcsszókutatás – A bukás első jele
2 .Milyen egy jó SEO terv vagy stratégia?
3. Kulcsszókutatás – A két legfontosabb lépés…
4. Kulcsszókutatás – Alapvető kulcsszóválasztó eszközök

4.1. Google kulcsszótervező
4.2. Google webmester eszközök
4.3. SEO PowerSuit
4.4. Market Samurai

5. Tömören és velősen a kulcsszókutatásról

 


Pénztermelő módszerek kezdőknek!

Iratkozz fel, mert ezekről az infókról nem szabad lemaradnod!

Az adataid Nálam biztonságban vannak!


Kulcsszókutatás - A bukás első jele

 

Ne ragadj le csak erőltetett kulcsszó vadászatnál!
Ne ragadj le az erőltetett kulcsszó vadászatnál!

Kép: blog.twmg.com.au

 

A keresőoptimalizálásba belevágók kudarcának egyik legfontosabb oka, hogy nagy (és többször átugorhatatlan) célokkal kezdenek neki. Rögtön a keresési találatok első helyén szeretnének lenni, és lehet akkor már holnaptól. Amikor a várt csoda elmarad, akkor elkönyvelik a keresőoptimalizálást egy "kockáknak" való munkának, mert hát ők próbálták, de....

Vannak akik rájönnek, hogy lehet el kellene menni egy  keresőoptimalizálás tanfolyamra, vagy ha nincs rá pénz, akkor leszedegetjük a netről az ingyenes okosságokat.

És ez a  része még rendben is lenne, de elmarad a legfontosabb összetevő: a kitartás.

Esetleg elkezdünk bőszen összeírogatni olyan kulcsszavakat a Google Kulcsszótervezőjével,amivel azt gondoljuk bankot robbantunk vagy saját kútfőből kitalálunk keresőszavakat, mert úgy gondoljuk, arra cuppani fog a közönség.

A bukás első és legfontosabb része, hogy már a kezdéskor rosszul indultunk neki!

Kell, hogy legyen egy SEO stratégiád, ha a Google legjobb helyein akarsz ott lenni. Meg kell határoznod, azokat a lépéseket, amelyek használatával előnyre tehetsz szert és beelőzheted a vetélytársaidat.

És elárulok egy titkot: néha többet ér egy 11. helyezés, mint a 8. vagy a 9. találat a keresőkben.

 

Milyen egy jó SEO terv vagy stratégia?

"Lassan járj, tovább élsz. Hamar munka ritkán jó..."

Leginkább ezek a régi bölcsességek köszönjenek vissza ennél a -1. lépésnél.

Ha eladni akarsz valamit a blogoddal, névlistát akarsz bővíteni, márkát akarsz építeni, pozicionálni akarod magad akkor a legfontosabb kérdések a következők, amire mindenképpen választ kell adnod.

 

1. Mi legyen a konverzió?

Nem kell nagy dologra gondolnod, ez tulajdonképpen a cél, amit el szeretnél érni. Online marketingben ezt hívjuk konverziónak. A huncutság benne az, hogy ez lehet bármi. Konkrét eladás, feliratkozás, látogatottság, szóval tényleg bármi. Szóval tömören: Mit szeretnél elérni, mi a legalapvetőbb célod?

 

2. Milyen eszköz kell a konverzió eléréshez?

Ráfogsz jönni, hogy mindent út közben fogsz megtanulni, hiszen a SEO és a honlap optimalizálás is egy olyan dolog, amit csak úgy tudsz megérteni, ha csinálod.
Érdemes igénybe venned ehhez a Google-t, mint segítséget, hiszen ha beírod, hogy "seo eszközök " vagy "keresőoptimalizálás tanfolyam", akkor rengeteg hasznos találatot dob ki a kereső, amiben bőven válogathatsz. Vannak nagyon sokan, akik már előtted kitaposták a hosszú utat és elé szép tapasztalattal rendelkeznek. Keresőoptimalizálási tanfolyamok közül sokat találsz, hidd el kell a segítség az elején. Néhány alapvető részt azonban figyelembe kell venned ahhoz, hogy a SEO munkáddal hatékony is legyél:

 

 • Az oldalunk alapvető elemeinek optimalizálása:

  Címek, leírások, kisebb alkotóelemek, URL címek, a navigálást és a megértést könnyítő elemeket értsd. Fontos, hogy figyelj oda arra, hogy az olvasód minél könnyebben tudja megemészteni az írásodat. Könnyítsd meg a helyzetét amilyen módon csak tudod.

 • Offpage seo tevékenységek:

  Nagyon fontos, hogy bárhova nem érdemes kitenned az oldalad linkjét.Fontos szempont a relevancia vagyis ha egy témával kapcsolatban csinálsz egy blogot, akkor arra figyelj oda, hogy ne lehessen megtalálni az oldalad egy teljesen más témájú oldalon.

 •  Légy közösségi

  A Google erősen figyelembe veszi az oldalad értékelésekor, hogy milyen a közösségi média aktivitása. Vannak rémhírek vásárolt like-okról és követőkről, de itt is fontos a hitelesség. Ha a közösségi folyamatok nem folytonosak és állandóak, akkor hosszútávon visszájára fog elsülni a közösségi akciózás. Érdemes neked is egy kicsit belekóstolni a Facebook fizetett hirdetési rendszerébe, de ne elsősorban arra alapozd a sikered.

 

Kulcsszókutatás – A két legfontosabb lépés…

Ha olvastad a tartalommarketing cikkemet, akkor abban leírtam, hogy a célközönség kiválasztása és az ő nyelvükön való kommunikáció elsődleges. Semmit sem érsz el a blogoddal, ha nem olyanokhoz beszélsz és úgy, ahogy ők azt szeretik. Felejtsd el a papagáj effektust, amikor ugyanazt mondod újra és újra, de semmilyen látható eredmény nélkül.

Hálózatépítőként ez a világ új, de ha nem mozogsz együtt a világgal akkor sajnos lemaradsz. A online hálózatépítés kezdeti lépésekben cikkemben erről találsz hasznos infókat.

Szóval a 0. lépés, amit szem előtt kell tartanod az az, hogy:

 

 1. Meg kell értened a célközönséged

Egy hatékony módszer a QUEST módszer.

Ez egy mozaikszó ami a következőkből tevődik össze:

 

 1. Qualifying (minősítés)Young_Business_Boy-23
 2. Understanding (megértés)
 3. Education (oktatás)
 4. Stimulating (ösztönzés)
 5. Transition (átformálás,átmenet)

 

A lényeg tulajdonképpen az, hogy neked minősíteni kell az olvasóidat, nem mindenkihez szól majd, amit írsz és nem is kell hogy szóljon (célcsoport RULEZ), ezután neked azonosulnod kell a problémáikkal, fel kell vázolnod, hogy voltál már az ő helyzetükben és tudod milyen a jelenlegi helyzetük, ezáltal kötődést hozol létre, nem túl szorosat, de kötődés, majd meg kell mutatnod, hogy a problémáikra van megoldás, ami  pont a te kezedben van, ösztönzésként sok módszered lehet amivel hathatsz a döntésükre, és ezután jöhet egy jó kis call to action, ami annyit jelent, hogy megkéred, hogy iratkozzanak fel hozzád, vagy töltsenek le valamit. stb.

Kezdésnek ez jó módszer, de ha tényleg a legjobb módszert akarod, akkor vedd meg a Empower Network Vírusblog Akadémia csomagját, amiben speciális célközönség célzásokat kapsz dollármilliomosoktól.

 

Ha jól megválasztottad a célközönséged és jó alaposan át is rágtad a célközönséged problémáit (persze nagyon fontos tudnod azt is, hogy miért jó az, amit te tudsz nekik adni!!!) akkor elkezdheted a második lépést a keresőmarketing munkálataidban, ami pedig nem más, mint, hogy:

 

2. Ki kell választanod a célközönséged érdeklődését kiváltó kulcsszavakat

Elsőnek is fontos tisztázni, hogy mi is az a kulcsszó. Ehhez  a lépéshez segíthet neked ez a google kulcsszavakról szóló írás.

A lényeg, hogy a kulcsszó tulajdonképpen egy igény. A felhasználó igénye, hogy valamilyen témában információt akar megtudni. Alapjában véve egy felmerülő problémára keresnek megoldást.

A SEO és a keresőmarketing legfontosabb pozitív hatása, hogy megtanulsz a célközönséged,célcsoportod fejével gondolkozni. Meg is kell tanulnod, ha sikereket akarsz elérni.

Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy eredményorientált gondolkodás is kell.

Ha megvan a célközönséged felmérése, tudod mit akarnak akkor elkezdheted a tényleges kulcsszókeresést.

 

Kulcsszókutatás – Alapvető kulcsszóválasztó eszközök

researchtools
kulcsszóválasztó eszköz

Kép: rankexecutives.com

 

Szerencsére nem kell megijedned, ha kiakarod választani a célközönséged számára legrelevánsabb kulcsszavakat. A seo eszközök közül talán az egyik legfontosabb egy kulcsszó választó eszköz, hiszen ha nem tudod megválasztani hatékonyan a keresőszavakat, akkor nemcsak a kulcsszókutatás, hanem az egész keresőoptimalizálás egy kínkeserves dolog lesz.

Kezdjük a legegyszerűbbekkel és szépen haladjunk az erősebb kulcsszóválasztó eszközök felé.

 

Egyszerű a dolgod, ha van egy gmail-es email címed. Kattints a fenti linkre és jelentkezz be. Ha nincs, akkor regisztrálsz és készen is vagy. Lesz egy gmail-ed, és sok más cucchoz is hozzá fogsz majd férni.

Ha megvagy, ne csodálkozz, hogy Google Adword fityeg a bal felső sarokban, hiszen ez az eszköz alapjában véve az Adword hirdetések hatékonyságát hivatott segíteni. Nagyon hatékony a fizetett PPC hirdetési formánál, de ingyenes eszköznek te is jól tudod használni alaplépésekhez.

Google Kulcsszótervező 1. lépés
Google Kulcsszótervező 1. lépés

 

A lenyíló ablakban az első rubrikába a kulcsszó ötletedet írd be. A többi résznél célzási lehetőségeket állíthatsz be: a nyelvet állítsd magyarra,az országot hagyhatod Magyarországon. Utána kattints az Ötletek szerzése kék gombra, a rendszer pedig  kidobja a lehetséges kulcsszavakat és azok szinonimáit relevancia szerint.

arrow

 

Kulcsszókutatás 2.lépés
Kulcsszókutatás 2.lépés

 

A lenti ábrán (kattints rá, hogy nagyobb méretben lásd) az első dolog, hogy kattints a kulcsszó ötletek fülre (piros keret), utána tulajdonképpen a neked csak a zöld bekeretezett rész lesz a fontos, hiszen onnan látod, hogy mennyire keresett - ha egyáltalán keresett -  a kulcsszóötlet amit beírtál. Vigyázz ez havi átlagos kereséseket jelent, tehát ha azt akarod nagyjából megítélni mennyien keresnek rá egy nap akkor oszd el a számot 30-al és kb. megkapod a napi keresési számot. Persze ez csak viszonyítási szám, hiszen lehet nem keresik azt a kulcsszót vagy szóösszetételt minden áldott nap, de lehet hogy naponta akár többször is "rágoogléznak".

kulcsszókutatás_3.lépés
Kulcsszókutatás 3.lépés

 

Felül grafikusan jelzi a rendszer, hogy mennyien kerestek rá havonta a kulcsszóra, ha érdekel innen még érdekes tendenciákat is megfigyelhetsz, attól függően, hogy milyen témában dolgozol.

Innentől csak fogsz egy papírlapot, vagy excel táblázatot és kiírsz olyan kulcsszavakat, amiket szerinted érdemes lehet megcélozni. Én azt szoktam javasolni a hozzám fordulóknak, hogy a  napi keresések üssék meg a 2-5 keresi számot, tehát havonta 60-150 keresési találat az jó indulás. Persze lehet kisebb keresési kulcsszavakat is keresni, azzal sincs semmi gond, csak ugye akkor a kutya se biztos, hogy rád talál. Legalábbis a Google-ből 😉

 

Szóval összegzésképp: 

Az ingyenes cuccok közül a Google Adwords Kulcsszótervező eszköze indulásnak bőven elég. Arra figyelj, hogy a kulcsszórendszer egy dinamikus/ciklikus rendszer, szóval soha nem állandóan egy számot fogsz látni egy kulcsszó ötletnél. Fura is lenne, ha a húsvéti tojás kulcsszó tömeges lenne karácsonykor, nemde? Egyébként írd be a kulcsszótervezőbe, érdekes lesz az eredmény a grafikonnál 🙂

 

Ez a szolgáltatás elég szerteágazó és rengeteget írhatnék róla.A google webmester egy nagyon jó kiegészítő a kulcsszókutatáshoz, bár sokkalta több dolgot is lehet vele csinálni, mintsem sima kulcsszóválasztó eszköznek használni. Annak érdemes használnia, aki most kezdi a blogját, de nem vár csodát az  első perctől, hiszen a keresőoptimalizálás hosszútávú befektetés. A google webmester eszközökről szóló elég mély és átfogó cikket mindenképpen olvasd el, a kezdeti lépések tisztázása végett.

 

És most jöjjenek a kedvenceim a fizetős eszközök.

Na, itt lehet kikergetlek a világból, de tudnod kell, hogy igenis, ha belemászol ebbe a világba, akkor előbb vagy utóbb találkozni fogsz fizetős dolgokkal, de ezt SOHA ne tekintsd kiadásnak,sokkal inkább befektetésnek. Ha okos vagy és a kulcsszavakat nem érmefeldobással döntöd el, és választod ki, és megvan a seo stratégiád is, akkor nagy segítségedre lesznek az alábbi seo eszközök:

 

SEO PowerSuit
SEO PowerSuit

 

Alapvetően 4 az 1-ben eszköz.Kulcsszókutatási eszköz, SEO optimalizálást is figyel külön tartalomra, van benne egy kis ipari kémkedés stílusú modul ( a kedvencem ) is. Van ingyenes része is, szóval ha kiakarod próbálni és utána megvenni akkor van rá lehetőség.

 

kulcsszókutatás -market samurai
Market Samurai

Alapjában véve annyit kell tudnod, hogy egy adott kulcsszóra beállítások alapján elemzi a konkurenciádat, de nem csak a kulcsszókutatás területén. Minden olyan dolgot leír, ami a Google TOP 10 találatairól tudnod érdemes. Megmutatja milyen az On Page optimalizálása az egyes találatokat elfoglalóknak, megmutatja az oldalra mutató linkek számát, az oldal PageRank értékét, a domain korát és bizalmi értékét, szóval minden olyan dolgot, amit ingyenes cuccokkal nem tudsz megtalálni. Amcsi kütyü, de nagyon jól tud dolgozni magyar piacon, ami elég ritka tekintve az ékezetes betűk okozta különlegességünket.

A legfontosabb előnye, hogy felismered mikor nem kell ringbe szállnod egy kulcsszó tekintetében. Kezdőknek ez sok időmegtakarítás, főleg a kulcsszókutatás terén.

 

Ha tényleg komolyan gondolod a kulcsszókutatás módszertanát és ráadásul most kezdesz bele a keresőoptimalizálásba, akkor mindenképpen vedd meg a MARKET SAMURAI-t.

Ingyenes ki tudod próbálni és még kedvezményesen is meg tudod vásárolni. Erre az eszközre nyugodt lélekkel tudom azt mondani, hogy egy nagyon jó befektetés, és a kulcsszókutatás amúgy is egy sarkalatos lépése a keresőoptimalizálásnak, akkor miért ne csinálnád jól, nem?

Persze van még egy két igencsak erős kulcsszóválasztó eszköz a piacon, ilyen a SEOCockpit szoftvere, ami világpiacon is és szerencsére kishazánkban is elég szépen tud teljesíteni, és nyilván nem csak kulcsszókutatás marad meg fő irányvonalnak hanem a konkurencia elemzés is. A rendszer havidíjas és több modulból áll össze.

 

Van még egy indok, ami miatt érdemes fizetős eszközt/eszközöket használnod. Többségük amerikai és persze világpiacon erős eszköz. A tervezők a legtöbbször a terjesztést átadják az emberek kezébe, partner programok keretében. Ez affiliate programokként ismerheted. Hogy ez miért jó?

Ha rajtad keresztül veszik meg az egyik szoftvert, azért neked X % jutalékot fizet ki a rendszer. Általában Paypal fiókra.

Persze nem feltétlenül kell megvenned a szoftver, ahhoz hogy jutalékot kapj a továbbajánlásából, de hitelesen szerintem csak úgy tudod tovább ajánlani, hogy tudod, hogy mit ajánlasz.

 

Tömören és velősen mit is kell tudnod a kulcsszókutatás legalapvetőbb lépéseiről:

Young_Business_Boy-54

 1. Mielőtt belevetek magad a kulcsszóválasztásba, előtte alapozd meg a munkád.
 2. Csinálj egy SEO tervet, aminek elsődleges lépése az, hogy...
 3. ...értsd meg a célközönséged. Ehhez jó módszer a QUEST-módszer!
 4. Kulcsszókutatás csakis célközönségre fókuszálva. Ne a falnak beszélj a blogodban!
 5. Kulcsszóválasztó eszköznél hosszútávon a fizetős eszközökre hagyatkozz!

 

 

 

 


Pénztermelő módszerek kezdőknek!

Iratkozz fel, mert ezekről az infókról nem szabad lemaradnod!

Az adataid Nálam biztonságban vannak!


 

Tetszett a cikk? Értékes volt az írás? Oszd meg a Facebook-on és Google+-on és kérdezz bátran a komment mezőben!

Have any Question or Comment?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. Részletek...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás