Kifogyott a névlistád? – Így bővítsd az interneten hatékonyan


névlista bővítés

A névlista bővítés mindig egy visszatérő témakör a hálózatépítőknél. Nem is véletlenül, hiszen ez képezi az üzleted dinamikus működését.

Mindig meg kell mutatnod valakinek az üzleted, de ebben az online módszerek messzemenően hatékonyabbak, mint a régi “írj fel mindenkit” módszerek.

Ebben a cikkben leszámolunk egy két régi mítosszal, amivel jórészt évek óta etetik a jónépet és garantáltan nem hoznak sikereket tömegesen az üzletépítők körében.

Névlista bővítés – hibák, amiket TE ne kövess el!

Ahogy ezt a cikket írtam, át kellett néznem mit is  írnak a névlistabővítésről, mert megmondom őszintén nagyon régóta nem használtam a régi módszereket. Nem csak azért, mert online dolgozom, hanem azért is, mert többségük egyszerűen már nem használható.

Furdalt tehát a kíváncsiság, vajon a névlista bővítés témaköre ebbe az elavult kategóriába tartozik és ha igen, akkor hogyan lehetne egyszerűen elmagyarázni az online névlista bővítés miben létét.

Vegyük át szépen sorban mit is tanítanak a régi iskola követői.

Névlista bővítés – parasztvakítás nem túl hatékony és célravezető módszerekkel

Kicsit erős volt a megfogalmazás, de végül is erről van szó, ha jobban belegondolsz.

Az még ugye kínkeservek árán megvalósítható, hogy összeírja az ember a 100-as, 200-as, valahányszázas névlistát, de ahhoz érdemben az emberek többsége nem fog hozzányúlni.

Igazából nem is azzal van a gond, hogy kifogy valaki a névlistáján lévő nevekből, hanem az, hogy hozzá sem mer nyúlni és felhívni őket. Ez a tény maga megér egy külön bejegyzést vagy jó sokat, de most maradjunk annál kérdésnél, hogy mégis hogyan lehet bővíteni a névlistádat az interneten.

/Egyébként pontosan tudom, hogy te nem embertömegeket akarsz a névlistádra, hanem olyan embereket, akik érdeklődnek az üzleted iránt és nem keresgélnek kifogásokat. Magyarán,akiket nem kell motiválgatni és megerősíteni, hogy jó döntést hoz, ha hozzád csatlakozik./

 

#1 tévhit: Írj fel mindenkit

Névlista bővítés

Nem, nem kell mindenkit fel írnod, sőt ha online dolgozol, azt javaslom dobd ki az írott névlistádat, mert semmire sem mész vele. Hidd el nagy lelki megkönnyebbülést fog okozni,ha nem kell üzletileg értéktelen emberekkel foglalkoznod. Fókuszáld az energiáidat. Tudod, mint a lézer.

 

#2 tévhit: Ismerkedj, hogy új neveket írhass az listádhoz!

Ez egy általános és semmit mondó tanács, amivel nem tud az ember mit kezdeni.

Vagy te tudsz spontán ismerkedni?

Odamenni valakihez és beszélgetni vele, majd az üzleti névlistád bővítése szempontjából a legfontosabb adatokat elkérni tőle? Tudod név, telefonszám?

Ha neked nem megy, a csapatod sem fogja utánad csinálni. És hopp ugrott is a másolhatóság.

Én csak olyan dolgokat ajánlok és adok át, amit én is sikerrel megcsinálok. Tesztelem a piacon (ahol el akarok adni valamit), hogy működik-e és ha a csapattagom, vagy bárki megkérdez, azzal a témával kapcsolatban, akkor tudok egy olyan választási lehetőséget adni, ami működik! /zárójelben megjegyzem nem vagyok MLM szupersztár, soha nem kerestem pénz csak az Empower Network üzletemben, de ott folyamatosan/

 

#3 tévhit: Oszd fel kisebb részekre a listádat, így nemcsak, hogy eredményesebb, hanem bátrabb is leszel.

névlista bővítés szedd apró részekre

Ezzel a tanáccsal az interneten akadtam össze és tátott szájjal bámultam, hogy képes volt valaki leírni ilyen sületlenséget. Ez a téves elképzelés alapvetően egy önbecsapásra alapoz. Gondolom az neked is feltűnt, hogy nem ad választ a névlista bővítésére, hanem a meglévő listád újrafeldolgozását írja le. Plusz neveket tőle nem kapsz, legfeljebb és a legjobb esetben is csak rövidtávon bezsebelsz egy-két igent.

Hosszútávon az üzleted minősége látja kárát.

 

#4 tévhit: Hidegpiacot kerüld!

Nem tudom, hogy neked feltűnt-e, de a sikeres hálózatépítők, mind a hidegpiacról szerezték a kulcsembereiket az üzletükhöz. Nem hiszed?

Sokszor hallottam és gondolom te is, hogy sikeres ember felmegy a színpadra és elmondja hogyan kezdte. Az alapfelállás szerint  az ismerősöket felhívta, meghívta őket, de azok nem érdeklődtek. Azután az élet összehozta őket olyan emberekkel, akiket addig nem ismert bemutatta nekik az üzlete és hopp, már be is indult a sikeres üzlet!

Nincs ebben semmi különös, hisz ez a sikere egyik legfontosabb lépése.

Az ismerősi körödben van egy kialakult kép rólad, amit nehezen tudsz megváltoztatni, főleg ha üzletépítésre adod a fejed. Az ismerőseid fejében nem profi üzletemberként/üzletasszonyként vagy jelen. Szóval eleve egy kialakult képet kell lerombolnod és egy másikat felépítened, hogy sikeres legyél a melegpiacodon. Ez kegyetlen meló, rengeteg idővel és pénzáldozattal jár. Ez az egyik oka, hogy sok hálózatépítő nem sikeres, mert az üzlet kivérezteti, még azelőtt, hogy elkezdené sikerre vinni.

A névlista bővítés legegyszerűbb módja, ha olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akiknek nincs egy már eleve kialakult képe RÓLAD! Ők számodra ismeretlenek és nagy valószínűséggel ők sem ismernek téged! Ez jó dolog, hiszen innentől csak rajta múlik, hogy milyen arcot mutatsz nekik, és az mennyire fogja elvarázsolni az üzletépítés és a névlista bővítés kapcsán. /ez a lépés szorosan kapcsolódik a személyes márkaépítéshez/

Az online névlista bővítés abban segít téged, hogy bizalmat építs ezáltal hidegpiaci jelöltből, olyan melegpiaci jelöltet faragj, akinek a fejében kialakított kép, olyan amilyet te akarsz. Ebben segít majd az email marketing és az utánkövető e-mailek kiküldése.

 

#5 tévhit: Kérj ajánlást!

Ez a “mentsük, ami menthető” formula. Ez pont olyan, amikor valakivel randit kérsz, ő nemet mond, te pedig megkérdezed tőle, hogy akkor tud-e valakit, aki elmenne vele randizni. Hülyén jön ki a helyzet nem? Ha visszautasítottak, akkor a nem az nem. És egyébként, szerinted jóérzéssel fognak neked ajánlani más embereket azok az emberek, akik épp akkor mondták, hogy nem érdekli az üzleti ajánlatod?

 

Névlistabővítés – mennyiségről minőségre

A megírt névlistákkal az a baj, hogy fixek és soha nem fogsz hozzá embereket írni, kivéve, ha szuperképességeid vannak az spontán ismerkedés témakörében.

Beleesik az ember abba a hibába, hogy mennyiségre megy, noha sokkalta fontosabb lenne a minőségi emberek száma az listádon, így  nem kellene valami jött-ment érdektelen embertömeggel dolgozni.

Tudom erős lehet a megfogalmazás, de ha üzletet akarsz építeni, akkor ideje üzletileg nézned a hálózatépítést. Eladni akarsz, úgyhogy gondolkodj is eladási szándékkal.

Itt kapcsolódik a képbe a célcsoport kérdése, hiszen egy már eleve érdeklődő embertömegnek könnyebb eladnod, azok pedig már keresik azt, amit te tudsz adni. Ők a te minőségi embereid, akik közül ki fognak kerülni a kulcsembereid.

A gond ugye ott van, hogy Te még nem tudod ki a célcsoportod.

Ebben segít neked ez az ingyenes Ebook. Kattints a képre,Töltsd le és használd egészséggel!

 

Ha ez a része megvan, akkor tulajdonképpen már túl is vagy a nehezén.

Tudod kinek akarsz eladni és most már csak a Hogyan van hátra.

 

Névlista bővítés – a Hogyan

A másik eddig nem taglalt , de fontos mítosz, hogy a miért sokkal fontosabb, mint a hogyan. Kezd el és majd útközben magadra szedsz mindent. Ez így is van, de szerintem a hogyan ugyanolyan fontos, mint a miért. És mivel eddig a miérteket hallhatod jó sok helyen, én most egy kicsit a hogyanra adok tanácsokat.

Nagy félreértés, hogy az online hálózatépítés csak annak való, aki szoftvereket és online eszközöket ad el. Lehet kávés üzleted, táplálékkiegészítős vagy kozmetikai termékeket forgalmazó üzleted a dolog lényege, hogy az online világot eszközként kezeld.

Nem cél, hanem eszköz. Olyan eszköz ez, mint egy csavarhúzó a lakatos kezében.

Használhatod jól és rosszul is, attól függően, hogy mennyire tanultad meg használni. Ha hatékony akarsz lenni szükséged van egy iskolára, ahol ezt megtudod tanulni.

Célzottan neked, hálózatépítőnek szól információkat  az Empower Network tud adni, most itt a magyar piacon. Bátran állíthatom, hogy azok az oktatási videó és hanganyagok rengeteg mindent megfognak változtatni benned, arról hogyan is kell online építeni a saját üzleted.

 

Térjünk ki egy kicsit a technikai részére is.

 

Amikor egy jelölt vagy egy érdeklődő elsőnek találkozik veled az internet világban 8 másodperced van, hogy meggyőzd arról, hogy Téged kell hogy válasszon. Ennyi idő alatt kell csodát művelned. Itt bizony fontos az első benyomás. Ez az igazság.

Ha mindenütt ugyanazt látja 8 másodperc tört része alatt dönt – vagy melletted vagy ellened.

Érzed, hogy itt bizony hatékonynak kell lenni?

De ne ijedj meg, sok apró dolog van amivel segítheted az látogatót és eredményeket fogsz elérni, sokkal jobbat is mint az offline módszerekkel.

A 8 másodperc alatt ezeket a kérdéseket teszi fel magának egy érdeklődő:

  1. Érdekes? (0-3 másodperc)
  2. Hasznos? (3-8 másodperc)

A 8 másodperc utáni idő pedig azzal telik, hogy döntést, hoz az illető.

HA az első 8 másodperc sikeres, az üzleted szempontjából, akkor megfogja adni az elérhetőségét, amire egy elkapó oldal lesz a legtökéletesebb megoldás.

Az elkapó oldalról már volt szó Az online hálózatépítés 7 alaplépésről szóló cikkemben, de most egy picit mélyebben belemerülünk, hogy tiszta legyen neked is, miért fontos, hogy legyen egy vagy több elkapó oldalad.

 

Névlista bővítés – elkapó oldalak vagy capture page-ek

Mivel te is fent vagy a neten, gondolj bele:

Te hogyan viselkedsz?

Mindent aprólékosan átnézel, a friss hírektől a bulváron át a szórakozásig?

Valószínűleg nem, hiszen nincs is időd rá. Mindenbe belekapsz. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból, olyan gyorséttermi módszerekkel belekóstolsz, amibe csak tudsz és valami vagy leköt vagy nem. Ha nem akkor továbbkattintasz.

De nem csak te vagy így vele, hanem mindenki. A vásárlóid is.

Egyszerűen nem tudod az üzletedet építeni, ha nem vagy érdekes vagy informatív, meghökkentő amivel magadra helyezed a figyelmet. Ki kell tűnnöd a tömegből és erre sokszor csak 8 másodperced van.

A helyzet elsőre túl nehéznek tűnhet, de hidd el,ha tudod mit kell csinálnod, akkor mérföldekkel több eredményt fogsz elérni,mint a régi módszerekkel.

Szóval van 8 másodperced, amiben információt kell adnod, és lehetőleg valahogy a látogató elérhetőségét kell megszerezned, hiszen a névlista bővítés a cél.

Az információt átadhatja egy blog vagy Facebook bejegyzés, kép,videó. Lehet bármi. De az elérhetőségek begyűjtése az elkapó oldal feladata.

Például olyan elkapó oldal, mint amit itt látsz alul.

Iratkozz is fel, hiszen a hírlevelekben több hasznos tanáccsal látlak el az online üzletépítés témájában.


Kezd sikerrel az online lépéseidet!

Bevált módszerek, és hatékony vevőmágnes stratégiák a Vonzásmarketing.com-on. 
Iratkozz fel, mert ezekről az infókról nem szabad lemaradnod!

Az adataid nálam biztonságban vannak!


Ha van vele célod (nyilván a névlista bővítés) akkor adhatsz információt, adhatsz valamit ingyen például ennél az oldalnál is, amivel megtanulhatsz egy kétlépéses módszert a célcsoportod meghatározásához.

Fontos, hogy legyél határozott és mond meg bátran mit csináljon az érdeklődő, miután megnézte az információt amit adtál. Itt nem kell szívbajosnak lenned, de lehetsz itt is egyedi. Felejtsd el a "kattints ide" "feliratkozás"  és egyéb általános felszólításokat.

 

Miért használj elkapó oldalt a névlistád bővítéséhez?

A válasz az egyszerűségében rejlik. Nem kell túlkomplikálni, nem kell túl cicomázni,csak és kizárólag egyszerű döntéshozatalra bírja rá az olvasódat.

Érdekel az XY infó? Kell még több? Add meg a neved és az email címed (vagy amit te kérsz tőle) és máris a tiéd a kért információ!

Egyszerű,határozott és végtelenül célravezető. Nem terheli le az agyat, és haszon ígéretével kecsegtet.

A névlista bővítés nem nehéz az interneten, ha az ember tudja hogy mit csinál! Rengeteg apró trükk és módszer van, amivel nem is gondolnád, hogy milyen nagyszerű eredményeket tudsz elérni.

Játszhatsz a gombok méretével, színével a szövegezéssel és mindezt mérni is tudod.

Egyre jobb és jobb tudsz lenni, több feliratkozót tudsz begyűjteni és rá fogsz jönni, hogy a névlista bővítés, mindenféle csodatanácsok nélkül igenis lehetséges főleg a "szörnyű és érinthetetlen" hidegpiacról.

 

Ha több infó kellene a névlista bővítés támaköréből, akkor itt van Csonka Kata blogbejegyzése. Nagyon hasznos praktikákat tudsz meg ezen az oldalon.

Ha elkalandoznál az angol nyelv területre akkor Laurence Tam blogbejegyzésénél kezd. Remek összefoglaló a névlista bővítés online eszköztáráról.

 

Egyéb hasznos angol bejegyzések angol nyelvterületről:

Huffington Post - Hogyan építs őrülten jó névlistát az üzletedhez

Hubspot - 25 módszer az email marketing listád növelésére

ContactUs.com - 5 hiba, amit ne kövess el a névlistád bővítésekor

 

Segített ez a cikk a névlista bővítés témájában? Esetleg lenne még kérdésed, tedd fel bátran a komment mezőben!

Oszd meg másokkal is a Facebook-on és a G+ oldaladon! << Ez a Call to action! 🙂

Have any Question or Comment?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. Részletek...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás