Első lépések az online hálózatépítés világában


Hogyan induljunk el az online hálózatépítés útvesztőjében?

 

Minden új dolognál, amibe az ember belekezd az első lépések a legnehezebbek.  Legtöbbször a félelmek és a még nem ismert területek kiismerhetetlensége az, ami visszatart sokszor bennünket attól, hogy belevágjunk olyan dolgokba, amit noha az eszünk ugyan felfog, hogy sikereink lesznek belőle, ha csináljuk, de az érzéseink ellentmondanak.

Igaz ez mindenre, amit az ember elkezd, vagy elkezdeni szeretne. Egy új párkapcsolat, új munkahely, világokat megváltó ötlet.

Vajon képes leszek rá? Meg tudom én ezt csinálni? – gyakran ezek és ehhez hasonló kérdések azok amik pörögnek az emberben.

Nincs ez másképp a hálózatépítésben sem és persze az online hálózatépítés folyamatában sem.

Meglátod a lehetőséget, hogy végre azt tehess, amit akarsz, annyi pénzed legyen amennyit akarsz, olyan életet élj amilyet akarsz, DE…

…el kellene kezdeni.

Online hálózatépítés - egy jó nagy löket az üzletedhez!
Online hálózatépítés – egy jó nagy löket az üzletedhez!

Kép: compucast.com

Azt ugye tudod, hogy rengeteg ember van fent az interneten keresve a megoldást a problémáikra?

Olyan hétköznapi problémákra, amiben lehet neked is kellene segítség. Emberek vagyunk, emberi problémákkal és a legjobb ebben, hogy van rájuk megoldás.

Nem azt mondom, hogy az internet minden gondra gyógyír, de a XXI. század felgyorsult világában az emberek a leggyorsabb  megoldásokat keresik a nehézségekre.

És itt jön a képbe  az internet. Én speciel szeretek recepteket nézegetni a neten, és azok alapján főzni. Eddig elég jól bevált 🙂

De rengetegen keresnek rá az internetes pénzkeresésre. Hogyan lehetne kifacsarni egy kis lóvét abból a bádogdobozból, amin a gyerek is állandóan lóg és még enni is elfelejt?

 

Hogyan lehet megoldani, hogy könnyebbé tegyem az üzletmenetet? Hogyan szerezzek több érdeklődőt az üzlethez? Hogyan tudom kivonni magam a munkából úgy, hogy az üzletem mégis menjen?

A válasz az automatizálás. Amit csak tudsz állíts be olyan rendszerbe, ami helyetted dolgozik. Nyilván nem ügyfélszolgálat vagy, aki állandóan lesi azt, hogy mikor tudna több információval szolgálni a látogatónak vagy érdeklődőnek. Ha ismered a réspiacod – azokat az embereket, akiknek te megoldást tudsz nyújtani a problémáira – akkor a tájékoztatás könnyű lesz, hiszen csak a mindenkiben felmerülő kérdésekre kell választ és megoldást adnod.

Lássunk erre, egy példát:

A példa kedvéért tegyük fel te táplálékkiegészítőket forgalmazol, valamelyik hálózatos üzletben.  Lehet bármi más, nem csak hálózatos üzlet. Mit csináltál eddig?

Felhívtál mindenkit, mert a szponzor és a felsővonal azt mondta “Hívj fel mindenkit a 300-as névlistádból!” – amit vért izzadva írtál meg és már akkor tudtad, hogy nem fogod felhívni őket.

Hívogatod az embereket,de valahogy a dolgok végére nem kerül pont. Egyszerűen nem vevők az ajánlatodra az emberek. Ha igen, akkor 100-ból, ha egy ember csatlakozik?

Szerinted ez még mennyire másolható?

Ha te megtudod csinálni, nem biztos, hogy tömegesen ezt még mások is megcsinálják.

A gond a célzással van és persze azzal, hogy máshol és máshogyan kellene elérni azokat, akik tényleg érdeklődnek az iránt, amit tudsz ajánlani.

Mancika a szomszédban fájlalja a bokáját, mert már régóta beütötte és a fenének sem akar gyógyulni. Fogod magad és átviszed a szuper kenőcsöt, amitől Mancika lába két nap alatt rendbe jön. Mancikának anyagi gondjai vannak és éppen kapóra jön, hogy ajánlod neki az üzleti lehetőséget. Egy kis szerencsével Mancika üzlettársként virít majd veled együtt a következő meetingen.

Mancika a réspiacodban volt. Ő volt az, aki tökéletesen megfelelt annak, amire  te megoldást tudtál javasolni.

Mancika boldog, mert nem fáj a bokája, és még pénzt is keres azáltal, hogy sok hozzá hasonló embernek segített a termékeivel. Boldog leszel te is, hiszen jutalékod lesz és kialakul a mindkét fél jól jár üzleti helyzet.

A bibi csak az, hogy ez így baromi lassú, fáradságos, pénzgyilkos és kicsit lutrira alapoz. Nemde?
Az emberek többsége ezt így nem bírja megcsinálni. Így esnek ki az üzletből. Ez ellen harcol persze a folyamatos lelkesítés és havi összejövetelek, de a pénztárca dolgán sajnos akkor sem javít szinte semmit sem.

Ilyenkor a hálózatépítő két dolgot tehet:

 1. Vagy beszáll és pörgeti tovább a mókuskereket, vagy…
 2. El kezdi keresgélni a megoldásokat, hogy mégis hogyan lehetne a dolgokat egyszerűbbé tenni…

És ha van számítógép, akkor bizony adott a Google,Facebook stb.

Rengeteg olyan kérdés van, amire az emberek választ keresnek… az interneten. Te is keresel. Ezért is vagy itt ezen az oldalon. Lehet, hogy beütve az “online hálózatépítés” kulcsszót.

Itt a remek alkalom, hogy megtaláld azokat az embereket, akiknek tényleg az kell, amivel foglalkozol. Ezért kell a réspiacra fókuszálnod, mert a többi csak viszi az energiádat és a pénzedet.

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:

 1. Ki az, akinek én tudok segíteni az termékemmel, szolgáltatásommal?
 2. Mi az, ami a réspiacomnak problémát jelent?
 3. Hogyan keresi a megoldásokat?
 4. Mi a termékem/szolgáltatásom?
 5. A terméknek, szolgáltatásnak mi a legfőbb értéke a vevők szemében?
 6. Fontos az ár?
 7. Miért vagyok én más, mint a többiek, akik ugyanazt adják el?

Persze lehetne sorolni a kérdéseket,de ezeket te is nyugodtan bővítheted. Sőt, minél több kérdést teszel fel, annál jobban kiismered a réspiacodat.

Ha kialakítasz egy értékesítési tölcsért, akkor az online hálózatépítői tevékenységed során könnyedén megtudod oldani az automatizálást.  Lesz egy blogod amivel az üzletedet minőségi módon, nem pedig “arcbatologató” módon tudod megmutatni, már is elegánsabb és nyugodtabb a környezet vesz majd körül, lesz egy hírlevél rendszered, amivel megtudod oldani az állandó kérdésekre a válaszadást és folyamatosan tudod tartani a kapcsolatot az érdeklődőkkel, nem fognak elveszni a hétköznapok problémái miatt.

Gondolom előfordult már veled, hogy volt egy érdeklődő, de valami miatt egyszerűen eltűnt. Az utánkövetés meghiúsult. Na erre a problémára szolgál megoldással a hírlevél küldő rendszer, amit megint csak automatikusan tudsz működtetni.

Ha a céged internetes rendelési lehetőséget tud biztosítani, akkor betudod állítani, hogy automatikusan rendeljenek tőled, anélkül, hogy te ott lennél. Szuper automatikus az egész!

Az online marketing módszerekkel több emberhez tudsz eljutni, mint fizikálisan. Naponta több ezer emberhez is, ha akarsz!

A személyes kedvencem, amit azt hiszem te is szeretni fogsz, hogy szinte egyáltalán nincs visszautasítás. Ki az, aki továbbra is olvasná és nézné azokat az információkat, híreket ami – szinte – teljességgel hidegen hagyja.

Ha te a focit szeretek, akkor nem fogod nézni a golfot. Így van ezzel mindenki az interneten. Csak azokhoz érsz el, akiknek hatékonyan tudsz kommunikálni. Ebben tudok neked segíteni: hogy hatékony, és sikeres legyél.

Az automatizálás nagyszerű dolog, mert hatalmas szabadságot ad és leveszi az terhet a válladról. Az online hálózatépítés pedig bővelkedik, az ilyen automatikus és önállóan működő rendszerekben.

Végezetül lássunk 5 olyan alaplépést, amivel az internetes hálózatépítői tevékenységeid már a kezdeteknél könnyebb lesz.

Online hálózatépítés – 5 szuper lépés a kezdéshez

 

Az internet marketing egy új világ, amit érdemes megtanulni!
Az internet marketing egy új világ amit érdemes megtanulni!

Kép: searchenginefather.com

Ha van egy üzleted, vagy csak tervezed, a legfontosabb, hogy kialakíts egy online felületet, amivel elkezdheted az üzleted promotálását.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de szükséged van egy-két eszközre ahhoz, hogy sikereket is érj el a online networkmarketing tevékenységedben.

Itt van 5 hatékony kezdőlépés (kezdőgondolat) a hatékony online marketing tevékenységedhez!

 

 1. Tudd a MIÉRT-edet!
  Sokszor ez a dolog nem egyértelmű. Valamikor csak simán leegyszerűsítjük, és azt mondjuk “Kell a pénz!” Ez igaz, de lásd meg – főleg akkor,ha hálózatépítő vagy – hogy ez nem csak rólad szól. Ha mindig csak azt mondogatod, hogy NEKED kell a pénz, akkor nem marad hely a másik számára. És csodálkozol, hogy nem csatlakoznak hozzád? Mond el, hogy te is pénz akarsz keresni, de egy idő után rájössz, hogy sok olyan dolog is van ami messze többet jelent majd, mintsem csak a pénzkereset. Mélyebbre kell majd ásnod önmagadban, hogy ezt megtaláld. Néha fájdalmas lesz, de hidd el felszabadító, amikor megtalálod. Egy kis segítség egy miért listához:

  Mi az, amit vennél?

  Mi az, amit tennél?

  Mi az, ami lennél? 

 2. Fókuszálj!
  Az internetes jelenlétedet tekintve elengedhetetlen, hogy  ne mindenkinek hirdess! Határozz meg egy célcsoportot (erről majd bővebben kitérünk egy másik bejegyzésben) akiket meg tudsz szólítani és szólítsd is meg őket! Minél szűkebb annál jobb, mert személyre szabottan tudsz nekik beszélni. Úgy fogják érezni, hogy hozzájuk beszélsz. És tényleg hozzájuk is fogsz beszélni. De csak akkor, ha ismered őket. Ismered a problémáikat, a gondolataikat. Hidd el pénz szempontjából is nagyon jól fog jönni, mert nem kell a világba csak úgy hirdetni mindenkinek!
 3. Lény hiteles!
  Soha ne  mondj olyat, amit nem teszteltél volna, vagy ne tudnál tényleg adni a célközönségednek! SOHA! Az online hálózatépítés egyben a saját márkád építése is. Bizalmon alapul. Ha eljátszod, nagyon nehéz visszaszerezni. Tudod a rossz hír gyorsan terjed. Főleg az interneten.
 4. Légy emberi!
  Értik az emberek, hogy te most egy üzleti ajánlatot mondasz, de ha nem mutatod meg azt, hogy ki vagy te, soha nem fognak tőled vásárolni. Egyszerűen egy jegyüzér leszel, aki állandóan csak az jobbnál jobb üzleteket ajánlja, de semmi más. A Facebook-on rengeteget találni ilyet. Az évszázad üzlete, most indul és szuper lesz… Én értem és sokan értik, de az emberek emberekhez csatlakoznak. Vállald fel, hogy te ember vagy a cég mögött. Akit érdekelsz, az majd jön. Szeretünk más emberek példájából erőt meríteni. A tiédből is! Biztosan van olyan dolog, amit ha visszanézel büszkeség fog le, hogy túlélted, megcsináltad. Oszt meg ezt az emberekkel!
 5. Előbb adj, hogy azután kaphass!
  Ez a világ – bármennyire is szeretnének letagadni – spirituális. Elsősorban spirituális. Az Univerzum egy körforgás. Amit adsz az előbb utóbb visszakapod. Legyen az jó vagy rossz. Az online marketing is ilyen. Ha az embereknek értékes dolgokat adsz, tanácsot, ötletet, inspirációt, amiből a hétköznapokban erőt meríthetnek, hidd el csatlakozni fognak hozzád.Zig Ziglar mondta, hogy:

  Bármit megkaphatsz az életben, amit csak akarsz, ha eleget segítesz másoknak megkapni azt, amit akarnak. 

 


Kezd el az online hálózatépítést jó alapokkal!

Iratkozz fel, hogy ne maradj le a bevált, sikert hozó módszerekről!

Az adataid nálam biztonságban vannak!


 

 

Van kérdésed tett fel bátran és oszd meg ezt a bejegyzést, ha tetszett!

 

 

Have any Question or Comment?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. Részletek...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás